Αγίας Λαύρας 24, Άνω Πατήσια, Αθήνα   2102011224   6972052173   info@holistic-school.gr

Κρυσταλλοθεραπεία

Holistic Crystal Therapy System & Techniques / Ολιστικό Σύστημα Κρυσταλλοθεραπείας 

 

Γεωλογία & Κρυσταλλοθεραπεία

 

• Σχολή Θετικών επιστημών, Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος

Η Γεωλογία ως επιστήμη έχει τις ρίζες της στην παλαιολιθική εποχή.
Ο άνθρωπος από τη στιγμή της εμφάνισής του αναζήτησε κατάλληλες πρώτες ύλες για την κατασκευή όπλων και εργαλείων, καθώς και για την οικοδόμηση πλίθινων ή πέτρινων κατοικιών, ναών, τοίχων αντιστήριξης, φρουρίων και μνημείων.
Σημαντικά επίσης είναι τα εγγειοβελτιωτικά και άλλα τεχνικά έργα που κατασκευάστηκαν σε διάφορες χώρες, χιλιετίες πριν, και τα οποία διατηρούνται μέχρι σήμερα, πολλά από αυτά σε άριστη κατάσταση.
Η αναζήτηση και κατεργασία πολύτιμων και βασικών μετάλλων όπως χρυσός, άργυρος, κασσίτερος, χαλκός, καθώς και ορυκτών κατάλληλων για ιατρικούς- φαρμακευτικούς σκοπούς στηρίχθηκε σε εξειδικευμένες ομάδες ανθρώπων που προφανώς είχαν γνώσεις σχετικές με την ιατρική ή για άλλα θέματα τη γεωλογία και τη μεταλλουργία.
Χαρακτηριστικές είναι οι περιγραφές συγγραφέων της αρχαιότητας και του Μεσαίωνα για τον τρόπο αναζήτησης, εύρεσης, δοκιμασίας και κατεργασίας πρώτων υλών, όπως του Θεόφραστου, του Διόδωρου του Σικελιώτη, του Βιτρούβιου, του Στράβωνα, του Αγκρίκολα και άλλων.

• Τομέας Ορυκτολογίας και Πετρολογίας

Τα στερεά τμήματα της γης και άλλων πλανητικών σωμάτων αποτελούνται αποκλειστικά και μόνο από ορυκτά ή συσσωματώματα ορυκτών που ονομάζουμε πετρώματα!
Τα ορυκτά και τα πετρώματα στη φυσική τους μορφή ή μετά από επεξεργασία χρησιμοποιήθηκαν ευρύτατα από τον άνθρωπο ικανοποιώντας βασικές του ή όχι ανάγκες από την παλαιολιθική εποχή.
Ήταν τα μέσα που τον βοήθησαν να επιβιώσει και να δημιουργήσει κοινωνικές ομάδες και πολιτισμό.

Οι χιλιάδες επιστημονικές μελέτες για τα ορυκτά και τα πετρώματα, που ξεκίνησαν από τους Αρχαίους Έλληνες, απέδειξαν ότι αυτά δεν είναι «άψυχα», αλλά γεννιούνται, εξελίσσονται ή μεταλλάσσονται, καταστρέφονται ή και «πεθαίνουν»!
Οι ηφαιστειακές εκρήξεις, οι ορογενέσεις και η διάβρωση είναι κάποιοι από τους «σταθμούς» στη ζωή ενός ορυκτού ή ενός πετρώματος.
(Μερικές διεργασίες μπορεί να είναι ωφέλιμες για τον άνθρωπο, όπως αυτές που δημιουργούν π.χ. ορυκτές πρώτες ύλες για την βιομηχανία και την οικοδομική, πετρελαιοφόρα πεδία ή γόνιμα εδάφη, ενώ άλλες μπορεί να τον απειλούν όπως η ενεργή ηφαιστειότητα).

• Σχολή - Holistic School Greece:

Οι Ολιστικές Τέχνες & Θεραπείες με Ορυκτά, Πετρώματα, Μέταλλα, Απολιθώματα και Κρυστάλλους ή όπως αλλιώς λέμε, με Πολύτιμους και Ημιπολύτιμους Λίθους  έχουν εφαρμοστεί και έχουν γίνει αποδεκτές από αρχαιοτάτων χρόνων από πολλούς λαούς. Ολόκληρες κοινωνίες και αυτοκρατορίες στηρίχτηκαν σε αυτό τον πλούτο της φύσης.

Οι λόγοι που ανέκαθεν αυτοί οι λίθοι ήταν ''το ζητούμενο'' , εξαρτιόνταν από το γεγονός, κατά πόσο γνώριζαν οι τότε Αλχημιστές του κάθε τόπου & βασιλείου να χειρίζονται τις δυνατότητες αυτών των πολύτιμων αγαθών της γης. Όχι μόνο σαν πρώτη ύλη για σκεύη οικιακής χρήσης, είτε των αρμάτων. Κυρίως, για τις ανώτερες θεραπείες και τα στηρίγματα δύναμης προς τους επιφανείς του τόπου και μέσα σε αυτά και τα εξαρτήματα που χρειάζεται ένας κληρικός ή ένας αυτοκράτορας και που έτσι καθόριζαν τη δύναμη και το κύρος του μα και τις προστασίες που είθισται να έχει.

Οι Αλχημιστές όριζαν την αξία κάθε ορυκτού, πετρώματος, μεταλλεύματος ή κρυστάλλου.

Την Κρυσταλλοθεραπεία δεν την αφορούν μόνο οι λίθοι και οι ιδιότητες τους ως τεχνική ''θεραπείας'' μα και τα διάφορα παράγωγα και παρασκευάσματα αυτών, ανά περίπτωση και περίσταση.
Θεωρείται ένα ολοκληρωμένο θεραπευτικό σύστημα ολιστικών εφαρμογών.

Το σύστημα περικλείει τεχνικές όπως : Διαλογή Κρυστάλλων, Κρυσταλλικά νερά κι άλλα πόσιμα, ελιξίρια, ιάματα, βάμματα, κρέμες καλλωπισμού, αλοιφές καλμαντικές, θεραπευτικά κοσμήματα ατόμων και χώρων, ηχομπώλ, κύμβαλα, μάλα, μάνταλα, αιθερικές θεραπείες, μάντρα. Σχηματικές θεραπείες, διατάξεις, μελέτες χώρων προσωπικών και επαγγελματικών, διακόσμηση ενεργειακή, ιδιοσυγκρασιών ή στόχων. Καθάρσεις, εξισορροπήσεις, επεμβατικές ενεργειακές κρυσταλλικές τομές και πολλά άλλα ακόμη.
Επιπλέον,κρυσταλλική θεραπευτική μάλαξη προσώπου και σώματος.

Oλιστική Κρυσταλλοθεραπεία & Εξατομικευμένη καθημερινή θεραπεία ατόμων και χώρων.

Καλό θα είναι ο θεράπων ιατρός να συναινεί, παρόλο που αυτή η ολιστική ''θεραπεία'' επ' ουδενί δεν μπορεί να βλάψει, εφόσον απευθυνόμαστε σε ειδικούς τεχνίτες. Ωστόσο, συστήνουμε πάντα τη συνεργασία και να γίνεται γνωστή η χρήση αυτής της αγωγής σε κάθε περίπτωση.

Κανένας τεχνίτης δεν αντικαθιστά τον ιατρό σας και απαγορεύεται να το επιδιώκει. Δεν έχει δικαίωμα ο κρυσταλλοθεραπευτής να αναιρεί θεραπεία του ''ασθενή'' και να διαγιγνώσκει ασθένειες προκειμένου να δημιουργεί εντυπώσεις στους ''θεραπευόμενους''. Επίσης, σεβόμαστε πάντα την ελεύθερη βούληση και εργαζόμαστε μόνο εφόσον μας ζητηθεί.

Η Κρυσταλλοθεραπεία είναι Τέχνη, είναι ένα Μεγάλο Σύστημα Θεραπειών και το σεβόμαστε ως έχει.

Η Σχολή με αυτή την όμορφη καθ'όλα τέχνη και με όλο το σύστημα θεραπειών της, ασχολείται με παραδοσιακό τρόπο.

Υποσημείωση : Τα χρώματα των ορυκτών αλλά και όλων των υλικών και εργαλείων που δομούν την τέχνη της Κρυσταλλοθεραπείας έχουν να κάνουν με τον τόπο καταγωγής αλλά και τη σύσταση του εδάφους, σαφώς και τις ποσοστώσεις των στοιχείων στο ίδιο το ορυκτό. Σε μια αγωγή τα χρώματα αντιστιχούν και στα σημεία νευρικών απολήξεων ή αλλιώς τσάκρα αλλά μην στέκεστε μόνο σε αυτό διότι το κάθε σημείο αντιστοιχεί σε πολλά όργανα στο ανθρώπινο σώμα ανεξάρτητα από την έδρα του ή το σημείο πυροδότησης. Τα χρώματα και η ύλη, δρουν αντανακλαστικά και ανακλαστικά.

Το αληθές σύμπτωμα από αυτό που πλανά λόγω συνήθειας / εκπαίδευσης, δεν συνάδει πολλές φορές. Το ίδιο και τα συναισθήματα αλλά και το νοητικό επίπεδο της υπόστασης και της φύσης του κάθε ατόμου. Χρειαζόμαστε τις γνώσεις ειδικού για το πως να διαχειριστούμε σε θεραπεία όλα αυτά τα θαύματα της φύσης ως εργαλεία ή ως αντικείμενα ''θεραπείας''.
Σε ελεύθερη χρήση όμως, απλά για να ομορφύνουμε το χώρο μας ή για να ολοκληρώσουμε την εμφάνισή μας οι κρύσταλλοι θα μας δώσουν από τη λάμψη τους καθώς θα μας μεταφέρουν και από τους γύρω μας αντίστοιχα τη δική τους. Είναι καταπληκτικές μονάδες εκπομπών προς όλες τις κατευθύνσεις, πομποί και δέκτες ταυτόχρονα.
Φυσικά χρειάζεται σύνεση όλο αυτό.

Συμβουλή : Οι Κρύσταλλοι χρήζουν μεγάλης προσοχής για όσους δεν είναι τεχνίτες αλλά θέλουν να τους χρησιμοποιήσουν για ειδικούς ή και σοβαρούς λόγους, αν πρόκειται αυτό ακόμα και για τους εαυτούς τους. Ειδικά μετά από θεραπεία χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Να το λαμβάνετε υπόψιν σας όταν θέλετε να κάνετε ερασιτεχνική χρήση κοιτώντας site, σελίδες, βιβλία και περιοδικά. Τα φυσικά εργαλεία στη φύση τους δεν είναι ποτέ επικίνδυνα. Στα χέρια ανειδίκευτων όμως, πόσο μάλιστα έξω από το δικό τους περιβάλλον, μπορεί να γίνουν.

Απευθυνθείτε σε κάποιον που γνωρίζει. Αξίζει να μάθουμε σωστά και κυρίως να σεβόμαστε τη φύση γύρω μας και τη φύση μέσα μας.

 

 

Τα μαθήματα της Ολιστικής Κρυσταλλοθεραπείας διαρκούν έξι μήνες - ένα διήμερο κάθε μήνα.

 

Διεύθυνση

 Αγίας Λαύρας 24, Άνω Πατήσια

Χάρτης

Τηλέφωνα

 2102011224

 6972052173

E-mail

 info@holistic-school.gr

Φόρμα Επικοινωνίας

Ακολουθήστε μας

facebook1 Instagram  linkedin twitter youtube