Αγίας Λαύρας 24, Άνω Πατήσια, Αθήνα   2102011224   6972052173  MAIL2 BLACK info@holistic-school.gr  •  Ημερομηνίες μαθημάτων

Κρυσταλλοθεραπεία

Holistic Crystal Therapy System & Techniques / Ολιστικό Σύστημα Κρυσταλλοθεραπείας 

 

Γεωλογία & Κρυσταλλοθεραπεία

 

• Σχολή Θετικών επιστημών, Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος

Η Γεωλογία ως επιστήμη έχει τις ρίζες της στην παλαιολιθική εποχή.
Ο άνθρωπος από τη στιγμή της εμφάνισής του αναζήτησε κατάλληλες πρώτες ύλες για την κατασκευή όπλων και εργαλείων, καθώς και για την οικοδόμηση πλίθινων ή πέτρινων κατοικιών, ναών, τοίχων αντιστήριξης, φρουρίων και μνημείων.
Σημαντικά επίσης είναι τα εγγειοβελτιωτικά και άλλα τεχνικά έργα που κατασκευάστηκαν σε διάφορες χώρες, χιλιετίες πριν, και τα οποία διατηρούνται μέχρι σήμερα, πολλά από αυτά σε άριστη κατάσταση.
Η αναζήτηση και κατεργασία πολύτιμων και βασικών μετάλλων όπως χρυσός, άργυρος, κασσίτερος, χαλκός, καθώς και ορυκτών κατάλληλων για ιατρικούς- φαρμακευτικούς σκοπούς στηρίχθηκε σε εξειδικευμένες ομάδες ανθρώπων που προφανώς είχαν γνώσεις σχετικές με την ιατρική ή για άλλα θέματα τη γεωλογία και τη μεταλλουργία.
Χαρακτηριστικές είναι οι περιγραφές συγγραφέων της αρχαιότητας και του Μεσαίωνα για τον τρόπο αναζήτησης, εύρεσης, δοκιμασίας και κατεργασίας πρώτων υλών, όπως του Θεόφραστου, του Διόδωρου του Σικελιώτη, του Βιτρούβιου, του Στράβωνα, του Αγκρίκολα και άλλων.

• Τομέας Ορυκτολογίας και Πετρολογίας

Τα στερεά τμήματα της γης και άλλων πλανητικών σωμάτων αποτελούνται αποκλειστικά και μόνο από ορυκτά ή συσσωματώματα ορυκτών που ονομάζουμε πετρώματα!
Τα ορυκτά και τα πετρώματα στη φυσική τους μορφή ή μετά από επεξεργασία χρησιμοποιήθηκαν ευρύτατα από τον άνθρωπο ικανοποιώντας βασικές του ή όχι ανάγκες από την παλαιολιθική εποχή.
Ήταν τα μέσα που τον βοήθησαν να επιβιώσει και να δημιουργήσει κοινωνικές ομάδες και πολιτισμό.

Οι χιλιάδες επιστημονικές μελέτες για τα ορυκτά και τα πετρώματα, που ξεκίνησαν από τους Αρχαίους Έλληνες, απέδειξαν ότι αυτά δεν είναι «άψυχα», αλλά γεννιούνται, εξελίσσονται ή μεταλλάσσονται, καταστρέφονται ή και «πεθαίνουν»!
Οι ηφαιστειακές εκρήξεις, οι ορογενέσεις και η διάβρωση είναι κάποιοι από τους «σταθμούς» στη ζωή ενός ορυκτού ή ενός πετρώματος.
(Μερικές διεργασίες μπορεί να είναι ωφέλιμες για τον άνθρωπο, όπως αυτές που δημιουργούν π.χ. ορυκτές πρώτες ύλες για την βιομηχανία και την οικοδομική, πετρελαιοφόρα πεδία ή γόνιμα εδάφη, ενώ άλλες μπορεί να τον απειλούν όπως η ενεργή ηφαιστειότητα).

 

 

• Σχολή - Holistic School Greece:

Οι αγωγές με Ορυκτά Πετρώματα, Μέταλλα, Απολιθώματα και Κρυστάλλους ή όπως αλλιώς λέμε, με Πολύτιμους και Ημιπολύτιμους Λίθους έχουν εφαρμοστεί από τότε που ο αρχαίος άνθρωπος αναζητούσε θεραπεία από το φυσικό πλούτο της γης και της θάλασσας.

Η Παραδοσιακή Ολιστική Κρυσταλλοθεραπεία είναι ένα Μεγάλο Σύστημα Μεθόδων, Εφαρμογών και Θεραπειών με πολλές Τεχνικές.

Την αφορούν οι λίθοι και οι ιδιότητες τους για ''θεραπείες'', καθώς και τα παράγωγα και παρασκευάσματα αυτών.

Αναλυτικότερα το σύστημα περικλείει : Διαλογή Κρυστάλλων, Κρυσταλλικά νερά κι άλλα πόσιμα, ελιξίρια, ιάματα, βάμματα, κρέμες καλλωπισμού, αλοιφές καλμαντικές, θεραπευτικά κοσμήματα ατόμων και χώρων, γκονγκ, ηχομπώλ, κύμβαλα, μάλα, μάνταλα, αιθερικές θεραπείες, μάντρα. Σχηματικές θεραπείες, διατάξεις, μελέτες χώρων προσωπικών και επαγγελματικών, διακόσμηση ενεργειακή, ιδιοσυγκρασιών ή στόχων. Καθάρσεις, εξισορροπήσεις, επεμβατικές ενεργειακές κρυσταλλικές τομές, διαλογισμούς, συντονισμούς.

Επιπλέον :

-Oλιστική Κρυσταλλοθεραπεία & Εξατομικευμένη καθημερινή θεραπεία ατόμων, χώρων και κάθε ζωντανού οργανισμού.

-Κρυσταλλική θεραπευτική μάλαξη προσώπου, σώματος, άκρων, με λιθοθεραπευτικά παράγωγα. Οι πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι είναι σημαντικά εργαλεία επειδή αποτελούνται από πλήθος ιχνοστοιχείων, μετάλλων και ανόργανων ουσιών, σε ποσόστωση τέτοια που είναι συμβατά με το ανθρώπινο σώμα αλλά και κάθε ζωντανό οργανισμό. Η τεχνικές μάλαξης με τη χρήση Λίθων & Κρυστάλλων βοηθούν ώστε να χαλαρώσουν οι μύες. Τα στοιχεία τους μέσα σε κρυσταλλικές αλοιφές, κρυσταλλικά έλαια & κρυσταλλικά ελιξίρια, αυξάνουν τη βιοδεκτικότητα, τροφοδοτούν, τονώνουν και δίνουν φωτεινότητα στο δέρμα.

-Στο σύστημα θεραπειών της ολιστικής κρυσταλλοθεραπείας με χρήση μάλαξης ανήκουν κι άλλες μέθοδοι όπως : Αλατοθεραπεία, Λιθοθεραπεία, μασάζ με Kοχύλια, Gua Sha, συνδυασμός με Glass Suction Cups, Κρυσταλλικό μασάζ συνδυαστικά με Ξύλινα εργαλεία και Mπαμπού.

Στην καθημερινότητα οι Λίθοι θα ομορφύνουν ένα χώρο και θα ολοκληρώσουν την εμφάνισή μας, μεταφέροντας μας τη λάμψη τους. Πρέπει να γνωρίζουμε επίσης πως συντονίζονται με ηλεκτρομαγνητικά πεδία από το περιβάλλον γύρω τους. Είναι πομποί και δέκτες ταυτόχρονα.

Χρήζουν μεγάλης προσοχής για όσους δεν είναι τεχνίτες αλλά θέλουν να τους χρησιμοποιήσουν θεραπευτικά, ακόμα και για τον εαυτό τους. Να το λάβουν υπόψιν τους όσοι θελήσουν να κάνουν ερασιτεχνική χρήση κοιτώντας site, σελίδες, βιβλία και περιοδικά. Τα ενεργειακά εργαλεία στη φύση τους δεν είναι ποτέ επικίνδυνα. Έξω από το δικό τους περιβάλλον όμως και σε χέρια ανειδίκευτων μπορεί να γίνουν, εφόσον χρησιμοποιούνται ως αγωγή σε άτομα ή χώρους.

Η κάθε ύπαρξη είναι ένας αέναος κύκλος ζωής μέσα στο σύμπαν οπότε χρειαζόμαστε εξειδίκευση και εμπειρία για να κατανοήσουμε τις ανάγκες της και να δράσουμε άμεσα αλλά κυρίως αποτελεσματικά.

Σε μια αγωγή μπορεί να χρησιμοποιηθούν λίθοι σύμφωνα με το χρώμα τους σε αντιστοιχία με τα σημεία νευρικών απολήξεων, αλλά αυτό δεν αρκεί. Το κάθε επίπεδο συνδέεται με πολλά όργανα στο ανθρώπινο σώμα και στα ζώα, ανεξάρτητα από την έδρα ή το σημείο πυροδότησης. Όλα τα χρώματα και η ύλη των ορυκτών και κρυστάλλων δρουν αντανακλαστικά και ανακλαστικά. Εφόσον γνωρίζουμε αυτή την τέχνη και το πως λειτουργεί ή αντιδρά ένα πλάσμα κατά συνθήκη, θα βοηθήσουμε σημαντικά στην πρόληψη ή τη θεραπεία.

Συμβουλή : Να απευθύνεστε πάντα σε πτυχιούχους τεχνίτες. Αξίζει να μάθουμε σωστά ότι μας αφορά αλλά κυρίως να σεβόμαστε τη φύση γύρω μας και τη φύση μέσα μας.

Σημείωση : Η αγωγή αυτή δεν αναιρεί, ούτε αντικαθιστά την κλασσική θεραπεία. Ο συνδυασμός θα βοηθήσει στα αποτελέσματα της κλινικής αγωγής αφού η κρυσταλλοθεραπεία, εκτός των άλλων, θα βελτιώσει τη διάθεση του ασθενή μέσα από την ευεξία. Συστήνουμε πάντα συνεργασία με το θεραποντα ιατρό και ζητάμε να γίνεται γνωστή η χρήση της, σε κάθε περίπτωση. Επίσης, σεβόμαστε την ελεύθερη βούληση όλων των πλασμάτων και εργαζόμαστε μόνο εφόσον μας ζητηθεί ή συναινέσουν στην πρόταση μας.

 

Το μάθημα της Ολιστικής Κρυσταλλοθεραπείας διαρκεί έξι μήνες - με ένα διήμερο κάθε μήνα στη Σχολή.

Ακολουθεί πρακτική άσκηση.

Μετά το πέρας των μαθημάτων, της πρακτικής και των εξετάσεων, δίδεται πιστοποιητικό εκπαίδευσης.

 

Διεύθυνση

 Αγίας Λαύρας 24, Άνω Πατήσια

Χάρτης

Τηλέφωνα

 2102011224

 6972052173

E-mail

 info@holistic-school.gr

Φόρμα Επικοινωνίας

Ακολουθήστε μας

facebook1 Instagram  linkedin twitter youtube