Αγίας Λαύρας 24, Άνω Πατήσια, Αθήνα   2102011224   6972052173  MAIL2 BLACK info@holistic-school.gr  •  Ημερομηνίες μαθημάτων

Σύστημα Χρωματοθεραπείας

Holistic Color Therapy System / Σύστημα Ολιστικής Χρωματοθεραπείας 

 

Που βασίζεται η μέθοδος του Συστήματος Ολιστικής Χρωματοθεραπείας:

Τα χρώματα επιδρούν βαθιά στην ψυχοσύνθεση μας, στην ισορροπία μας, στην αρμονία μας, στην υγεία και την ευεξία όλων μας.

Ο αρχαίος άνθρωπος μελετούσε πάντα τα χρώματα.
Αυτό που μπορούσε να κατανοήσει από το σύμπαν, αυτό που λάμβανε.
Από τη φύση γύρω του, από το περιβάλλον γύρω του, από την ενδυμασία του καθώς και την ψιμυθίωση.

Σαφώς συντονιζόταν με τις ποιότητες τους και εναρμονιζόταν με τις δονήσεις τους.
Οι θεότητες ή ο θεός είχε λόγο για το χρώμα των χιτώνων του-ς.
Οι μύθοι των παράξενων όντων με τα χρώματα αλλά και οι φιλοσοφίες των λαών του κόσμου της γης όπως και τα δόγματα, ερμήνευαν ανέκαθεν τις συχνότητες που εκπέμπουν τα χρώματα.
Σαφώς όλοι αναζητούσαν το Φως, δηλαδή την ολοκλήρωση, την πληρότητα, το όλον.
Όμως η ανάλυση του φωτός του έδωσε απεριόριστες δυνατότητες αλλά και κατανόηση για το τι του συμβαίνει καθώς και τη γνώση για τις αιτίες. Η μελέτη των χρωμάτων και το πως αλληλεπιδρούν στη ζωή του ανθρώπου ήταν ανέκαθεν κίνητρο για μια καλύτερη και ομαλή εμβάθυνση στην τρισυπόστατη ύπαρξη του ατόμου αλλά και για την εξερεύνηση της φύσης γύρω του.

Τα στοιχεία του εδάφους και του θαλάσσιου βυθού ανά περιοχή έχουν μέσα τους τις συχνότητες του φωτός αλλά και της διάθλασης αυτού.
Χρωματίζουν τη χλωρίδα της φύσης και κατ’ επέκταση και την πανίδα της εφόσον τρέφεται από εκείνη.
Αν λάβουμε υπόψη μας πόσο σημαντική είναι και η διατροφή του ανθρώπου κατανοούμε πόσο σημαντικά είναι τα χρώματα και στα δομικά υλικά θρέψης για κάθε πλάσμα. Χρειαζόμαστε υγρό στοιχείο - νερό, ιχνοστοιχεία, μέταλλα, ανόργανες ουσίες, βιταμίνες, λιπαρά. Οι διαφορετικές ποσοστώσεις στις προσμίξεις των στοιχείων αυτών δημιουργούν εκείνες τις χημικές ενώσεις για το χρωματικό αποτέλεσμα αλλά και την εικόνα τόσο του εδάφους όσο και των πετρωμάτων, των ορυκτών και κρυστάλλων, του ζωικού κόσμου αλλά και των φυτών.

Κάθε χρώμα αντιστοιχεί σε συγκεκριμένες ποιότητες κάθε ύπαρξης και δρα ανακλαστικά και αντανακλαστικά σύμφωνα  με την κλινική και την ενεργειακή εικόνα του θεραπευόμενου.

Επιστημονικά αποδεδειγμένη η τεχνική της θεραπείας με τα χρώματα, επανέρχεται ξανά στο προσκήνιο για να δώσει νέα δεδομένα στην εργασιακή, στην οικογενειακή και στην ατομική ζωή για τον καθένα μας. Μέσα από αυτήν τη θεραπεία ανασυγκροτούμαστε δημιουργώντας έτσι μια νέα αρχή και στο κομμάτι που αφορά την αρμονία χώρων, τη θεραπευτική διακόσμηση, όπως και το στυλ σε γυναίκες, άντρες, παιδιά.  Επίσης έχουμε διαφορές ανά ηλικία και ιδιοσυγκρασία κάθε ατόμου.

Αφορά το σπίτι μας, την οικογένεια, τις σχέσεις, την εργασία μας, το σχολείο μας, τη σχολή μας, το θέατρο, το σινεμά, την τηλεόραση, τις φιλοσοφίες, τα δόγματα, τον κληρικό, τις επιστήμες, τον παιδαγωγό, το δάσκαλο, τον ιατρό, τον ψυχίατρο, το νευρολόγο, τον ψυχολόγο, τον σύμβουλο αυτοβελτίωσης, το θεραπευτή, τον κοινωνικό λειτουργό, τον δικηγόρο, την οικογένεια, τον μοναχικό, την ομάδα, το life coaching, το marketing, τη νοσηλευτική, τη διαιτολογία, την αισθητική, την κλινική, το θεραπευτήριο, το spa, τη φυσικοθεραπεία, τον αθλητή, τον αρχιτέκτονα, το διακοσμητή, τον μηχανικό, το φωτογράφο, τον make up artist, τον ενδυματολόγο, τον στυλίστα, το σκηνογράφο, το σκηνοθέτη, τον ηθοποιό, τη μουσική, το τραγούδι, τους καλλιτέχνες γενικότερα, τις τέχνες και τους τεχνίτες. Μας αφορά όλους.

Ένα ιδιαίτερο μάθημα για τη φύση μας και τη ζωή μας. Ένας μοναδικός τρόπος εναρμόνισης με σκοπό την ανάκτηση της υγείας μας αποβάλλοντας το καθημερινό στρες και δημιουργώντας το περιβάλλον εκείνο που είναι κατάλληλο να μας τονώσει & να μας τροφοδοτήσει με νέες ιδέες δράσης. Οι τεχνικές είναι πολλές & οι τρόποι θεραπείας φυσικοί και κυρίως Ολιστικοί. Θα δώσουν την πολυπόθητη αρμονία, τη χαρά και το ωφέλιμο πάθος για τη ζωή, τα όνειρα μας και τους στόχους.

Συνδυάζεται με πολλές άλλες Ολιστικές Θεραπείες και με κάθε κλασσική κλινική αγωγή αλλά πάντα με τη συναίνεση του ιατρού και του ασθενή διότι σεβόμαστε την εργασία του ειδικού και την ελεύθερη βούληση κάθε θεραπευόμενου.

Γνωρίζουμε όλοι μας για το φαινόμενο του φωτός που αφορά όλο το σύμπαν.


Τα χρώματα λειτουργούν ενεργειακά από το Σύμπαν και την Ψυχή μας έως το Φυσικό μας Όχημα στα εγκόσμια και πάλι πίσω.
Ένα ταξίδι κάνοντας τον κύκλο στις ακτίνες του φωτός μα και στο ουράνιο τόξο του!

 

Πως μας βοηθάει η Ολιστική Χρωματοθεραπεία

Κάθε χρώμα αντιστοιχεί σε μια αίσθηση. Κάθε αίσθηση συνδέεται με ένα από τα σημεία νευρικών απολήξεων. Εκπέμποντας συχνότητα με χρώματα σε αντιστοιχία ή με δράση εξομάλυνσης των αντανακλαστικών σημείων, καταφέρνουμε να εναρμονίσουμε τις αισθήσεις μας.

Τα χρώματα επιφέρουν ηρεμία και χαλάρωση στο νοητικό μας επίπεδο που βοηθάει την διαύγεια, την αντίληψη και τη σωστή διάκριση στα πράγματα.

Σε συνέχεια με τα προηγούμενα τα χρώματα βοηθούν και στο σώμα μας. Ισορροπεί ο οργανισμός και με ομαλό τρόπο γίνονται οι λειτουργίες όλων των οργάνων μας.

Εν κατακλείδι γεμίζουμε τη ζωή μας με χαρά, νοιώθουμε ευεξία, ανάταση, τόνωση. Βοηθούμε στην βελτίωση της ψυχολογίας και της ανάτασης που χρειαζόμαστε, της υγείας, στην καλύτερη διαχείριση της ζωής μας και τον σωστό τρόπο για την επίτευξη των στόχων μας.

 

Βασικό μάθημα χωρισμένο σε 2 μέρη: 

1ο μέρος : Αφορά όλους.
Θεωρία, Φιλοσοφία, Μέθοδοι, Βιωματική Εμπειρία / Επαλήθευση.

2ο μέρος : Αφορά όσους ενδιαφέρει η παροχή.
Πρακτικές Εφαρμογών, Θεραπεία, Συνδυασμοί / Αποτελέσματα. Συντονισμός
.

Προτείνουμε πρακτικές εφαρμογών μετά το 4ήμερο μάθημα και φυσικά έχουμε εξετάσεις πριν την πιστοποίηση.

Παρέχεται πιστοποίηση  παρακολούθησης μετά το  πέρας των μαθημάτων & της πρακτικής εφαρμογών.

Δυνατότητα επιπλέον εκπαίδευσης & μετεκπαίδευσης πάνω σε τεχνικές για την υγεία, τη φυσικοθεραπεία, την αισθητική. Επίσης για τους καλλιτέχνες αλλά και την ανάπτυξη του ατόμου, την εκμάθηση ψυχογραφήματος και αφορά το life coaching, τους εκπαιδευτικούς, τους σκηνοθέτες, τους ψυχολόγους & συμβούλους αυτοβελτίωσης. Πολλές από αυτές τις περιπτώσεις η διάρκεια του μαθήματος είναι έως και έξι μήνες.

Διεύθυνση

 Αγίας Λαύρας 24, Άνω Πατήσια

Χάρτης

Τηλέφωνα

 2102011224

 6972052173

E-mail

 info@holistic-school.gr

Φόρμα Επικοινωνίας

Ακολουθήστε μας

facebook1 Instagram  linkedin twitter youtube