Αγίας Λαύρας 24, Άνω Πατήσια, Αθήνα   2102011224   6972052173  MAIL2 BLACK info@holistic-school.gr  •  Ημερομηνίες μαθημάτων

Reiki

Usui Reiki

Natural,Traditional, Holistic, Energy Therapeutic System

 

Αυτή η Ιαπωνική Τέχνη Αυτοθεραπείας με τις αναρίθμητες συνεδρίες ανά τον κόσμο, συνδυαστικά με άλλες μορφές κλασσικής θεραπείας ή ως μεμονωμένη αγωγή.

Στην εποχή μας πολλοί είναι εκείνοι πλέον που αριθμούν ως πιστοποιημένοι τεχνίτες αυτής της ολιστικής και ενεργειακής θεραπείας.

Ανεξάρτητα από φιλοσοφίες, από θρησκευτικές πεποιθήσεις, από συνήθειες, από ήθη και έθιμα ενός λαού, το Ρέικι χρησιμοποιείται χωρίς να επηρεάζει την όποια κουλτούρα' αλλά ούτε η τεχνική του επηρεάζεται από τον τόπο ή το περιβάλλον.

Κάθε τι στη θέση του λοιπόν. Αυτό το επισημαίνουμε για όσους έχουν ενδοιασμούς να δεχτούν συνεδρία & για όσους διστάζουν να διδαχτούν αυτή την τέχνη που βοηθά κάθε ύπαρξη ενεργοποιώντας τις φυσικές άμυνες του οργανισμού.

Όλες οι ολιστικές - ενεργειακές τέχνες ανά τον κόσμο, αποτελούν ένα ''δυνατό εργαλείο'' στα χέρια κάθε ειδικού. Το Reiki βοηθά κάθε ζωντανό οργανισμό. Συγκεκριμένα στον άνθρωπο που κάνει συνεδρίες, υπενθυμίζει τη ''φύση'' του. Παράλληλα τον βοηθά να εμβαθύνει ουσιαστικά στις τρεις υποστάσεις του, δίνοντας έτσι μια νέα διάσταση σε όλα και μια άλλη οπτική στα πράγματα.

Η Τεχνική είναι φυσική - παραδοσιακή, εφαρμοσμένη από αρχαιοτάτων χρόνων και ως αυτογνωσιακό σύστημα βοηθά το δέκτη να κατανοήσει αυτό που του συμβαίνει, αιτίες - συμπτώματα. Στόχος η βέλτιστη κατάσταση της υγείας σε νοητικό, συναισθηματικό και σωματικό επίπεδο, με άμεσο και ομαλό τρόπο.

Το Ρέικι χρησιμοποιείται μόνο με θετικές προθέσεις από τους τεχνίτες. Δεν έχει κανένα βαθμό επικινδυνότητας διότι λειτουργεί ανεξάρτητα από τις προσωπικές απόψεις, σεβόμενο την ελεύθερη βούληση του αποδέκτη. Σε κάθε περίπτωση που χρησιμοποιήθηκε βοήθησε, ενθαρρύνοντας, βελτιώνοντας, εναρμονίζοντας, ισορροπώντας, τρέφοντας, καθαρίζοντας, ενεργοποιώντας, τονώνοντας. Σε εγκυμοσύνη, σε νεογέννητα, σε παιδιά, σε κάθε άνθρωπο, σε κάθε ασθένεια, σε ζώα, σε φυτά, σε περιβάλλοντα χώρο.

Όλο και περισσότερα επαγγέλματα κάνουν αποδεκτή αυτή τη μέθοδο εφόσον βοηθά σε όλους τους τομείς, τον καθένα ξεχωριστά αλλά και από κοινωνικά σύνολα ή μοντέλα ομάδων όπως, team συνεργατών, μαθητών, μελετητών, θεραπευτών, τεχνικό & υγειονομικό προσωπικό, δασκάλους πολεμικών τεχνών & yoga, συμβούλους αυτοβελτίωσης & group therapy, προπονητών ή εμψυχωτών ομάδων life coaching, μουσικές μπάντες, team αθλητών, στα ανθοκομεία, στα κυνοκομεία.

Σε πολλά κράτη χρησιμοποιείται ενδονοσοκομειακά πλέον μιας και συμβάλλει στην καλυτέρευση της υγείας των ασθενών, δημιουργώντας ευεξία και ενισχύοντας θετικά την ψυχολογία τους. Έχει αρχίσει και στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες, σιγά σιγά αλλά με ώριμη αποδοχή. Το ποσοστό μεγαλώνει όσο ο κόσμος πείθετε για τα οφέλη του Reiki βιώνοντας το, οπότε το έργο του γίνεται όλο και πιο όμορφο, μέσα από μια πραγματικότητα αλλά και την βαθύτερη αλήθεια για κάθε γεγονός.

Πολλοί μπερδεύουν τη βιοενέργεια με το ρέικι. Η βασική διαφορά της βιοενέργειας από τη συμπαντική ενέργεια που χρησιμοποιεί η τέχνη του Reiki, είναι πως δεν σπαταλάμε καθόλου δικό μας απόθεμα, ούτε η διάθεση και οι προθέσεις μας ρέουν στη θεραπεία.Το Ρέικι έχει προστασίες για το θεραπευόμενο αλλά δεν αφήνει και τον τεχνίτη να εξαντλείται ενόσω εργάζεται. Ίσα ίσα τον τονώνει κι εκείνον κατά τη διάρκεια της συνεδρίας.

Για σωστή και ολοκληρωμένη πληροφόρηση απευθυνόμαστε πάντα σε ειδικούς αυτής της αγωγής.

Η ολιστική - ενεργειακή αγωγή του Ρέικι επ' ουδενί δεν μπορεί να βλάψει, ενώ συνδυάζεται άριστα με κάθε κλασσική θεραπεία. Παρ' όλα αυτά, συστήνουμε να γίνεται γνωστή σε κάθε περίπτωση, η παράλληλη χρήση αυτής της τέχνης με ιατρική αγωγή. Είναι σωστό να συναινεί ο θεράπων ιατρός και να σεβόμαστε την εργασία του.

Για τη μαθητεία στο Reiki, πέρα από ότι ορίζει η βασική εκπαίδευση, η εξάσκηση σε συνεδρίες επιφέρει την κατανόηση της γνώσης. Η καθοδήγηση κρίνεται απαραίτητη την πρώτη περίοδο για τον ασκούμενο τεχνίτη, ώστε να συλλέξει πολύτιμες εμπειρίες. Χρειάζεται να είμαστε σωστοί εφαρμοστές της τέχνης. Επιπλέον, να μην παραβαίνουμε τους κανόνες και τις ''πειθαρχίες'' του συστήματος.

Σίγουρα κάπου κοντά σας βρίσκεται ένας Τεχνίτης της Παραδοσιακής Φυσικής Εφαρμογής Reiki. Μη διστάσετε να ρωτήστε ότι σας αφορά. Αξίζει να μάθετε και να το δεχτείτε ως παροχή.

Για πιο ειδικές πληροφορίες που αφορούν την εκπαίδευση, μετεκπαιδευτικά σεμινάρια, εργαστήρια, work shop, εθελοντισμό, απευθυνθείτε στη Σχολή.

 

• USUI REIKI RYOHO (το σύστημα - ο τρόπος ρέικι του δρ. Ουσούι)

Υπάρχουν 2 τρόποι για να μαθητεύσει κάποιος στο σύστημα Usui Reiki Ryoho :

1) Από τους συντονιστές. Σε λίγες ώρες έχει ολοκληρωθεί η απαραίτητη διαδικασία τεσσάρων συντονισμών, καθώς και η αναφορά στις ηθικές αρχές του reiki μαζί με μία βασική τεχνική του συστήματος.

2) Από διδασκάλους (συντονιστές και εκπαιδευτές παράλληλα). Η εκπαίδευση αφορά ότι και στα παραπάνω με πλήρη ανάπτυξη όμως στη φιλοσοφία της τεχνικής και τον αυτογνωσιακό της χαρακτήρα με την κατανόηση της φύσης μας και των 7 ποιοτήτων που αφορούν την ύπαρξη κάθε ατόμου καθώς και περαιτέρω επεξηγήσεις του συστήματος θεραπείας και πρακτική εξάσκηση, πέραν της απλής τεχνικής. Επιπλέον, ο δάσκαλος υποχρεούται να είναι καθοδηγητής του μαθητή, εφόσον ο δεύτερος το επιλέξει. Το Reiki υποστηρίζει την ελευθερία σε κάθε περίπτωση και ως σύστημα δεν τροφοδοτεί εξαρτήσεις. Οι ώρες συνήθως μοιράζονται σε διήμερα (ή τετραήμερα , κατόπιν συνεννόησης). Ο 2ος τρόπος - ως διήμερο μάθημα, διαρκεί το λιγότερο δεκαέξι ώρες εφόσον αφορά ομάδα. Αν πρόκειται για ατομικό μάθημα, απαιτούνται τουλάχιστον δέκα ώρες.

Την Holistic School Greece ( Σχολή Ολιστικών Θεραπευτών ), την αφορά κυρίως το 2ο σύστημα εκπαίδευσης και γίνεται πάντα με τον δάσκαλο και ιδρυτή της σχολής.
Μετά το πέρας του μαθήματος παρέχεται πιστοποίηση παρακολούθησης για τη δυνατότητα εργασίας πάνω σε αυτήν την αγωγή από τον απόφοιτο.

 Η Σχολή μας δεν συστήνει συντονισμούς μέσω internet.

Επίπεδα Reiki

1ο Επίπεδο : Εναρμόνιση

2ο Επίπεδο : Ενδυνάμωση

3ο Επίπεδο, Master : Εμβάθυνση

Advanced Επίπεδο, Διδασκαλία 

Στην Ιαπωνία λέγεται :
Οταν ο μαθητής είναι έτοιμος, ο δάσκαλος έρχεται! "

Διεύθυνση

 Αγίας Λαύρας 24, Άνω Πατήσια

Χάρτης

Τηλέφωνα

 2102011224

 6972052173

E-mail

 info@holistic-school.gr

Φόρμα Επικοινωνίας

Ακολουθήστε μας

facebook1 Instagram  linkedin twitter youtube